OPENSTELLING VAN MONUMENTAAL ERFGOED
TIJDENS OPEN MONUMENTENDAG OP 9 & 10 SEPTEMBER 2017

OPENSTELLING VAN MONUMENTAAL ERFGOED TIJDENS OPEN MONUMENTENDAG OP 9 & 10 SEPTEMBER 2017.

Een jaarlijks evenement voor het grote publiek. De deuren van unieke monumenten worden speciaal geopend. Koninklijke Woudenberg is er trots op, want tal van monumenten zijn de afgelopen jaren of worden zelfs nu door de restaurateurs en vakmensen van Koninklijke Woudenberg hersteld. Daarom werken de comités van gemeenten, onze opdrachtgevers en wij vanuit onze rol als Erkend Restauratiebouwbedrijf samen om u als liefhebber van monumentaal erfgoed een kijkje te gunnen bij unieke gerestaureerde en gerenoveerde historische gebouwen.

Tijdens dit weekend kunt u een uniek kijkje nemen bij meer dan 4.000 prachtige monumentale gebouwen. De entree is gratis. Mogen wij u een aantal suggesties doen?:

 • Museum de Lakenhal in Leiden – de restauratie en uitbreiding is hier nog in volle gang. Het voorplein van het museum is speciaal tijdens dit weekend voor u geopend. Beleef de rondleidingen met een ervaren gids die u ook alles vertelt over de restauratie en nieuwbouw door bouwcombinatie Nieuw Laeken (IBB Kondor en Koninklijke Woudenberg).
  Meer informatie over museum de Lakenhal tijdens Open Monumentendag op 9 en 10 september van 10.00-16.00 uur.
  Lees hier alles over het restauratie en nieuwbouwproject.
 • Fort bij Rijnauwen in Bunnik – een prachtig fort en vestingswerk waar natuur en historie bij elkaar komen. Op dit moment worden er vijf delen van het fort in ere hersteld. Bekijk met eigen ogen tijdens de rondleiding met de boswachters Tineke en Fred van Staatsbosbeheer wat de restauratie door Koninklijke Woudenberg behelst. U zult merken dat de flora en fauna in goede harmonie samen gaan met de huidige bouwwerkzaamheden.
  Meer informatie over Fort Rijnauwen tijdens Open Monumentendag op 9 september van 12.00-16.00 uur.
  Lees hier alles over de restauratie en het onderhoud aan het Fort.
 • Grote of Sint Bavokerk in Haarlem – toonaangevend monument in Haarlem waar u als bezoeker van harte welkom bent. Unieke houtgewelven van binnen en loop ook zeker een ronde om de kerk. De bouwsteiger op is niet mogelijk, maar Koninklijke Woudenberg is de komende maanden de westgevel en de traptoren van nieuw voeg- en metselwerk aan het voorzien en zorgt voor het herstel van natuursteen. De gids zal u daar meer over kunnen vertellen.
  Meer informatie over de Grote of St. Bavokerk tijdens Open Monumentendag op 9 september (van 10.00-17.00) en 10 september (van 12.00-16.00 uur).
 • Stadsschouwburg in Utrecht – een modern monument van architect Dudok dat zeker de moeite waard is om dit jaar te bezoeken. De renovatie door Koninklijke Woudenberg vond plaats in 2015. U zult daarom alleen het eindresultaat zien waarover de gidsen van de stadsschouwburg u meer vertellen. Laat u meevoeren in de harmonie, transparantie en akoestiek met het hedendaagse comfort van dit Rijksmonument.
  Meer informatie over de Stadsschouwburg in Utrecht tijdens Open Monumentendag op 9 september van 10.00-17.00.
  Lees hier alles over de renovatie.
 • Janskerkhof 13a, Universiteit in Utrecht – nog zo’n pareltje in het hart van Utrecht. Achter de prachtige voorgevel zult u ook van binnen verrast zijn van het restauratiewerk dat door Koninklijke Woudenberg in 2015 is uitgevoerd. Monumentale elementen zijn behouden en zichtbaar voor het grote publiek, maar waar nodig is vooral onzichtbaar herstelwerk uitgevoerd zoals het bouw- en waterdicht maken van de dakkappellen. Verwonder u over het prachtige 18e eeuwse interieur, de transparantie en open toegankelijkheid van het huidige gebouw dat nu gebruikt wordt door de universiteit van Utrecht. Er worden rondleidingen georganiseerd door de medewerkers van het monument.
  Meer informatie over Janskerkhof 13a in Utrecht tijdens Open Monumentendag op 9 september van 10.00-17.00.

Wij hopen dat u zult genieten van het vele cultureel erfgoed dat Nederland rijk is. Een mooie gelegenheid om er 9 en 10 september om de historische gebouwen te bezoeken tijdens een dagje uit. Meer weten over Open Monumentendag? Bekijk hier de landelijke website. Geniet en verwonder u!