ONDERTEKENING AANNEMINGSOVEREENKOMST
BASTION ZUID

Op woensdag 30 augustus hebben André Köster (Koninklijke Woudenberg, a JAJO company) en Vincent Hofs en Marcel van Rensch (Renschdael Groep) de aannemingsovereenkomst getekend voor de realisatie van het high end kantoorgebouw ‘Bastion-Zuid te ’s-Hertogenbosch.

Herbestemming van het gebouw
Koninklijke Woudenberg gaat in opdracht van Bastion Zuid B.V., onderdeel van de Renschdael Groep het gebouw transformeren naar een high end kantoorgebouw voor de in 2022 gecontracteerde nieuwe huurder stichd. André Köster, Algemeen directeur bij Koninklijke Woudenberg vertelt enthousiast: “In bouwteamverband hebben we de afgelopen maanden het plan uitgewerkt met elkaar en wij zijn verheugd om nu te kunnen starten met de transformatie van het kantoorgebouw van Bastion Zuid. Vincent Hofs, Renschdael Groep vult aan “We zijn verheugd om op deze schitterende plek een nieuw icoon voor de stad te kunnen maken”.

Sloopwerkzaamheden en start bouw
Een aantal weken geleden is er gestart met de sloopwerkzaamheden. De volledige voorkant van de huidige entree van het pand is inmiddels verwijderd en de voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van heipalen zijn gedaan. Het bouwteam loopt goed op planning. Na plaatsing van de boorpalen wordt er gestart met de nieuwe fundatie voor het gebouw.

Kantorencomplex Bastion Zuid
Kantorencomplex Bastion Zuid is een kantoorpand uit de jaren 80 gelegen aan de Zuidwal in het stadcentrum van Den Bosch tegenover Natura2000 gebied de Bossche Broek. Het is een unieke centrumlocatie, met uitzicht over de oude vestingwerken van de Noord-Brabantse hoofdstad aan de ene zijde en met uitzicht over binnenstad aan de andere zijde. Oorspronkelijk is het pand gebouwd als strafrechtgebouw en de laatste decennia was het in gebruik door Rijkswaterstaat.

Architectenbureau BiermanHenket maakte het ontwerp voor de transformatie en voor het interieur. In totaal wordt ca. 10.000 m2 kantoorruimte en ondergrondse parkeergarage aangepakt. Het wordt een moderne groene en duurzame kantooromgeving, die voldoet aan BREAAM en WELL-eisen.

Het kantorencomplex is reeds voor het overgrote deel verhuurd aan twee zittende partijen en aan de nieuwe huurder stichd. Er is nog circa 1.875 m2 aan kantoorruimte beschikbaar in het gebouw.

Eind 2024 zal het object worden opgeleverd.