PRINSJESDAG BIJ ONS PROJECT KONINKLIJKE SCHOUWBURG
KONINKLIJKE SCHOUWBURG

Vanwege de renovatie van het Binnenhof werd ook dit jaar de Troonrede uitgesproken in de Koninklijke Schouwburg.  Een prachtig rijksmonument waar wij met veel trots werken aan de verduurzaming bij Het Nationale Theater..  Een prachtig rijksmonument waar wij met veel trots werken aan de verduurzaming bij Het Nationale Theater.
 
Vanaf begin mei 2023 zijn we in opdracht van Centrale Vastgoedorganisatie Den Haag bezig met het groot onderhoud en verduurzaming van de Koninklijke Schouwburg. De architect van het project is van MODUS architecten en ingenieurs. Het dak wordt beter geïsoleerd en ook de ramen worden vervangen. Door de verduurzaming van het monument zorgen we voor een lager energieverbruik.
 
Op het dak worden de oude panlatten van het dak verwijderd en wordt er een isolerende folie aangebracht. De nieuwe folie, wat bestaat uit meerdere lagen, zorgt ervoor dat het dak straks optimaal geïsoleerd is. Hierdoor ontsnapt de warme lucht van binnen minder snel naar buiten.
 
Ook vervangt ons zusterbedrijf Van der Vegt het enkel glas in de houten kozijnen door Fineo glas. Fineo is de nieuwe generatie van isolerend glas. Dankzij vacuüm technologie combineert deze beglazing een minieme glasdikte met een uitzonderlijk thermisch en akoestisch comfort. De stalen kozijnen krijgen een duurzame behandeling, het enkel glas wat nu in de stalen kozijnen zit wordt vervangen door monumentaal dubbel glas. Zo blijft de authentieke uitstraling gewaarborgd, maar wel met het comfort van tegenwoordig. Ieder glasvlak wordt apart ingemeten zodat er bijna geen aanpassingen gemaakt hoeven te worden aan de originele kozijnen.
 
Architect: MODUS architecten en ingenieurs
Opdrachtgever: Gemeente Den Haag Centrale Vastgoedorganisatie Den Haag

 

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en kroonprinses Amalia arriveren bij de Koninklijke Schouwburg voor Prinsjesdag. De Troonrede wordt voorgelezen in de Schouwburg omdat de Ridderzaal niet beschikbaar is door de verbouwing van het Binnenhof. ANP POOL PATRICK VAN EMST.