RCO House Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam

Lees verder

Herbestemmen

Het is de kunst om de waardevolle details te behouden door mee te denken in de droom van de opdrachtgever: het maakbare, de nieuwe functie van een bijzonder gebouw.

Ons land telt veel gebouwen de komende jaren een nieuwe bestemming zullen krijgen. Stuk voor stuk gebouwen die hun oorspronkelijke bestemming zijn verloren, maar die via herbestemming weer jaren mee kunnen. Zeker wanneer een gebouw cultuurhistorische waarde heeft of beeldbepalend is in zijn omgeving, is het de moeite waard om het te behouden. Koninklijke Woudenberg weet als geen ander wat er komt kijken bij behoud en herbestemming van vastgoed. Het draait bij transformatie om het behoud van identiteit: die bepaalt de kwaliteit van het gebouw en dan gaat het om details. Met een ondernemend oog voor een duurzame business case.


Respect voor een duurzame toekomst

Wij gebruiken de modernste technieken en materialen die het milieu zoveel mogelijk ontzien. Aspecten zoals duurzaamheid en ontlasting van ons milieu zijn verankerd in onze werkwijze. Dat vertaalt zich naar technisch hoogwaardige methoden die wij inzetten om het gebouw te transformeren naar een gebouw dat voldoet aan de huidige wetgeving en normen. Op deze manier bouwen we mee aan een gebouw met een functie die weer toekomstbestendig is.


Partner in het ontwerp van de business case tot en met de realisatie van de herbestemming

Onze rol in herbestemming:
• wij stellen het gebouw en haar mogelijkheden centraal om te komen tot een nieuwe toekomstbestendige en passende functie
• wij hebben de ervaring om creatief en efficiënt mee te denken voor een optimale businesscase en verdienmodel.

• wij denken mee over de intrinsieke kwaliteit van het gebouw en het behoud van details
• wij laten rekenen en tekenen gelijk oplopen en komen zo tot het best passende en haalbare ontwerp
• wij hebben de specialismen en vakmanschap voor realisatie en herstel van karakteristieke elementen.
• wij bereiken het resultaat met onze passie en ervaring voor het oude ambacht en passen moderne technieken toe.


… Als het bijzonder moet blijven.