DUMO ADVIES Verduurzaming monumenten

DuMo advies

Verduurzaamt uw monumentale vastgoed

Het verduurzamen van historische gebouwen is een complexe opgave. U wilt natuurlijk dat uw monument bruikbaar blijft én energiezuinig is. Bij Koninklijke Woudenberg hebben we een DuMo (Duurzaam Monumenten) afdeling die u ondersteuning kan bieden bij het verduurzamen van uw monumentale vastgoed.

Elk monument is uniek en daarom is verduurzamen ook altijd maatwerk. Onze ervaren en deskundige DuMo adviseur Miranda Dunnink werkt met een speciaal ontwikkelde DuMo app, die monumenten scant en verduurzamingsadviezen geeft. Deze adviezen geven inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen getroffen kunnen worden, specifiek afgestemd op uw monument.

Vervolgens kunnen wij de aanvraag van vergunningen en subsidies voor u verzorgen, het advies uitwerken van theorie naar praktijk en natuurlijk de verduurzamingsmaatregelen in uw monument daadwerkelijk uitvoeren. Onze erfgoedspecialisten hebben de kennis en ervaring om uw monument energiezuinig te maken zonder de monumentale waarde uit het oog te verliezen. 

Onze DuMo adviseur blijft in het hele proces nauw betrokken en geeft u ook advies hoe u met uw verduurzaamde monument om moet gaan in de toekomst.

We werken conform de verduurzaamheidsrichtlijnen die het ERM (Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg) heeft opgesteld om de kwaliteit van het DuMo advies te waarborgen.

Bent u in het bezit van monumentaal maatschappelijk vastgoed en wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een DuMo advies, neem dan contact op via dumo@koninklijkewoudenberg.nl of bel en vraag naar Miranda 088 – 355 96 00