RCO House Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam

Lees verder

Renoveren

Renovatie en restauratie van monumentale panden hand-in-hand
De behoefte van opdrachtgevers in het inpassen van de huidige kwaliteitseisen en een  eigentijds comfort in een monumentaal pand neemt toe. Al dan niet gecombineerd met een uitbreiding of renovatie. Wij krijgen deze klantvraag steeds vaker te horen. Vooral bij grotere projecten ontstaat de wens in een combinatie van zowel restauratie en een deel renovatie. Hoe? Door onzichtbaar te werken, respect voor het monumentale karakter en door oplossingsgericht mee te denken met de architect en opdrachtgever hoe de wijzigingen zo optimaal mogelijk kunnen worden gerealiseerd.

Grip op het hele renovatieproces

We zien het vaak bij renovatieprojecten van monumentale gebouwen gebeuren. Een aannemer gaat aan de slag met een renovatie, maar komt in het monumentale gebouw vaak onvoorziene zaken tegen. Het plafond wordt opengehaald, maar de vooraf gekozen oplossing blijkt niet goed te passen. De nieuwe installatie past net niet helemaal in de constructie van het monumentale gebouw. Resultaat: het bouwproces stokt, de planning loopt uit en de opdrachtgever wordt achteraf geconfronteerd met een overschrijding van het vooraf voorziene budget.

In de visie en werkwijze van Koninklijke Woudenberg willen we de opdrachtgever hierin juist vooraf ontzorgen. Onze kracht is dat wij vanuit onze kennis en ervaring als Erkend Restauratiebedrijf kunnen meedenken met de opdrachtgever in het gehele proces: aan de tekentafel tot en met de realisatie.

Samenwerken in een bouwteam voor een onzichtbaar resultaat
Wij werken het liefste samen in bouwteamverband. Zo kunnen wij samen met de architect en de andere adviseurs meedenken in de klantbehoeften en de vraag achter de vraag van de opdrachtgever. Wij fungeren daarmee als partner om de gewenste wijzigingen zo adequaat voor de opdrachtgever mogelijk te realiseren. Onze toegevoegde waarde ligt in het meedenken én uitvoeren van deze vraagstukken met technisch hoogwaardige, efficiënte en passende oplossingen. Het inpassen van installaties, duurzame technieken, bekabeling, bouwfysica en technische oplossingen op een manier die onzichtbaar aansluiten op de huidige monumentale elementen en technieken. Met kennis van bouwfysica en LEAN, met grip op de planning en budget. Met respect voor het monumentale.