Renovatie

Renoveren

Een monumentaal pand is niet per definitie een comfortabel pand. Vaak voldoet een oud gebouw niet meer aan de wensen en eisen die we vandaag stellen.

De behoefte van opdrachtgevers om van een monumentaal pand ook een eigentijds en comfortabel pand te maken neemt toe. Als Erkend Restauratiebedrijf is Koninklijke Woudenberg gespecialiseerd in renovatiewerken. Vaak worden de werkzaamheden gecombineerd met een restauratie. Bij een renovatie gaan we altijd zorgvuldig te werk omdat bewoners of gebruikers vaak gebruik blijven maken van het gebouw.

Grip op het hele renovatieproces

We zien het vaak bij renovatieprojecten van monumentale gebouwen gebeuren. Een aannemer gaat aan de slag met een renovatie, maar komt in het monumentale gebouw vaak onvoorziene zaken tegen. Het plafond wordt opengehaald, maar de vooraf gekozen oplossing blijkt niet goed te passen. Hierdoor stokt het bouwproces, de planning loopt uit en de opdrachtgever wordt achteraf geconfronteerd met een overschrijding van het vooraf voorziene budget.

In de visie en werkwijze van Koninklijke Woudenberg willen we de opdrachtgever hierin vooraf ontzorgen. Onze kracht is dat wij vanuit onze kennis en ervaring als Erkend Restauratiebedrijf kunnen meedenken met de opdrachtgever in het gehele proces: van de tekentafel tot en met de realisatie.

Samenwerken in een bouwteam voor een onzichtbaar resultaat

Onze toegevoegde waarde zit hem in het meedenken én uitvoeren van vraagstukken met technische, hoogwaardige, efficiënte en passende oplossingen. Om dit te kunnen realiseren werken we graag samen in bouwteamverband. Zo kunnen wij samen met de architect en andere adviseurs meedenken in de klantbehoeften en de vraag achter de vraag van de opdrachtgever.

Onze kennis op het gebied van bouwfysica, duurzame technieken en technische oplossingen zorgen ervoor dat de aanpassingen onzichtbaar aansluiten op de bestaande monumentale elementen en technieken. Hierbij behouden we altijd de grip op het budget en de planning.