Maak kennis met
ons Duurzame Monumenten team

DuMo staat voor duurzame monumentenzorg. Oftewel hoe kun je de kansen opzoeken in een monumentaal pand om te verduurzamen (en dus behouden voor de toekomst), zonder de monumentale waarde aan te tasten. Zodat er minder energie nodig is om er toch warmpjes en comfortabel bij te zitten. Binnen Koninklijke Woudenberg is het DuMo team om zowel intern als extern collega’s en klanten te voorzien van advies onderbouwd met doorrekeningen, vergunningen en subsidies. Dit alles doen wij met een enthousiast team met allemaal eigen verantwoordelijkheden en taken.

Valentina Alvarez
Op pad met de warmtescancamera, tekeningen (soms uit het archief) en onze eigen DuMo opname-app, worden bestaande situaties in kaart gebracht. Uit ongeveer 80 maatregelen van groot tot klein, wordt bekeken welke bouwkundige én installatietechnische maatregelen er al getroffen zijn en welke maatregelen er kans hebben om in het plan te worden opgenomen.

Naast het maken en opzetten van de bestaande en nieuwe energielabels heeft alles een kostenplaatje, dus samen met onderstaande teamleden worden maatregelen geraamd en terugverdientijden bepaald. Als opdrachtgever kan men nu een onderbouwde keuze nemen in de te nemen maatregelen.

Pieter Scheer
Indien een opdrachtgever zijn keuze heeft gemaakt in welke maatregelen er wel of juist niet gedaan gaan worden en het super vindt om met ons verder te gaan, wordt het werk door onze planvoorbereider verder opgepakt. Het plan wordt uitgewerkt, specifiek op maat gemaakt voor het monument inclusief bouwplaats inrichting, gedetailleerde offerte en planning. Zijn er vergunningen en of werktekeningen van de installaties of andere zaken benodigd, dan zal dit ook in dit stadium worden opgepakt.

Duurzame monumenten team

Uitvoerder
Het plan is goedgekeurd en de opdrachtgever gunt ons het werk. We mogen starten! De Uitvoerder, die eerder uiteraard ook al in het advies stadium betrokken is geweest, gaat samen met de planvoorbereider het werk opstarten en onze vakkennis loslaten op het monument.

Ook nieuwe isolatiematerialen komen aan bod. We merken dat we oliegebonden producten loslaten en meer biobased materialen adviseren en toepassen. Deze hebben niet alleen een lagere impact op ons milieu, maar ook een positiever bouwfysisch effect op het monument en zelfs op het wooncomfort.

“Wist je dat de opwarmtijd van een zolder wel 12 keer langer is bij houtvezelisolatie als van een PIR isolatie? Scheelt toch aardig tijdens een warme zomeravond.”

Marcel Kouwenberg
Prijs een belangrijke factor om een verduurzaming op te starten. Dit moet goed gebeuren en vandaar dat onze calculator Marcel zijdelings meekijkt met alle projecten in de kostenramingen en begrotingen.

Miranda Dunnink
De senior DuMo adviseur zorgt dat de DuMo methode ook bekend wordt bij Valentina, Pieter, Marcel en de Uitvoerder, zodat de losse schakels samen een verduurzamingsontwerp kunnen opstellen. Miranda is daarnaast de schakel tussen buiten en binnen en zorgt dat de verduurzamingskennis op peil is en blijft in het team. Waarbij als er vragen zijn die nog een extra verdieping nodig hebben ook een invulling kunnen krijgen door externe partijen uit de verduurzamingsmarkt erbij te halen. Maar laten we zeker niet vergeten dat er subsidies zijn. Deze zijn zeker niet altijd maatgevend, maar zonde als ze blijven liggen. Dus als ze er zijn op monumentaal vlak als bouwkundig vlak worden die in kaart gebracht en begeleid.

Bent u in het bezit van monumentaal maatschappelijk vastgoed en wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een DuMo advies, neem dan contact op via dumo@koninklijkewoudenberg.nl of bel en vraag naar Miranda 088 – 355 96 00