FORT RIJNAUWEN
BUNNIK

Procesgerichte aanpak: nu herstellen, voor een toekomstige nieuwe business case

Fort Rijnauwen maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Gebouwd tussen 1867 en 1869. Het verdedigingswerk ademt nu nog de sfeer van strijdbaarheid en verzet. Op 4 mei wordt hier ieder jaar de klok geluid ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de tweede wereldoorlog.

Welke herstelwerkzaamheden zijn nu en voor later noodzakelijk om binnen budget en planning een nieuwe business case voor het fort te kunnen ontwikkelen? Staatsbosbeheer ziet voor de toekomst een nieuwe functie en bestemming voor de oude kazerne. Nu zijn dieren nog de huidige bewoners van het fort. Zij krijgen straks te maken met een ander publiek. Maar voordat er gewerkt wordt aan een volgende stap in het proces, moest het huidige fort wel in een betere staat van onderhoud worden teruggebracht binnen het toereikende budget.

 

MEEDENKEN IS DE ESSENTIE VAN KONINKLIJKE WOUDENBERG

Onze toegevoegde waarde is dat wij met Staatsbosbeheer meedenken in het bestek en de ambities voor de toekomst. Op zoek naar de vraag achter de vraag, om zo een volgende stap in de voorbereiding voor de herbestemming nu al mee te nemen.

De restauratie van Fort Rijnauwen was voor Koninklijke Woudenberg meer dan sec restauratie. Onze dienstverlening ging hier veel verder. Onze opdrachtgever wil een droom realiseren met het huidige gebouw. Een droom die in fases in de tijd moet worden uitgevoerd. Staatsbosbeheer vond daarbij in Koninklijke Woudenberg een partner die meedenkt én uitvoert in het huidige en toekomstige herstelwerk. Creatief meekijken en meedenken in het bestek voor de toekomst. Zo is er bijvoorbeeld nu al een goed functionerende riolering aangelegd, met oog voor de nieuwe business case. De gevels van het fort zelf zijn tijdens de restauratie weer in ere hersteld. Onze metselaars, voegers en schilders hebben het aanzicht van het gebouw gerestaureerd. Met aandacht: praktisch,  meedenkend, klantgericht en met oog voor de toekomst.