MUSEUM DE LAKENHAL
NIEUWBOUW ONTHULD

“Ik heb veel bewondering voor alle mensen die op een ambachtelijke manier, soms letterlijk, hun steentje bijdragen aan deze grote restauratie en uitbreiding.”- wethouder Yvonne van Delft

Een mooi hoogtepunt voor de inwoners van Leiden, Museum De Lakenhal en de vaklieden van de bouwcombinatie Nieuw Laecken (IBB Kondor en Koninklijke Woudenberg). De Nieuwbouw van het museum is onthuld. De nieuwe gevel is nu voor het eerst in volle glorie et bewonderen.

De zichtbaarheid van de veelbesproken nieuwe gevel is een feit. Nadat eerder het witte geveldoek was verwijderd, zijn nu ook de bouwsteigers afgebroken. Daardoor is de veelbesproken nieuwe vleugel nu zichtbaar. Op 18 juli 2018 werd de nieuwbouw feestelijk onthuld. Met een informele bijeenkomst met de bouwers, museummedewerkers en de gemeente werd er op taart en koffie getrakteerd.

Wethouder Yvonne van Delft (Werk, Inkomen, Economie & Cultuur): “De bouw ligt op schema en we komen steeds dichterbij de oplevering. Ik heb veel bewondering voor alle mensen die op een ambachtelijke manier, soms letterlijk, hun steentje bijdragen aan deze grote restauratie en uitbreiding. Ik kijk erg uit naar het moment waarop dit museum, dat met haar uitgebreide collectie onze Leidse stadsgeschiedenis vertoont, haar deuren weer opent. Het wordt prachtig!”

In het voorjaar 2019 zal Museum De Lakenhal haar deuren weer openen voor publiek. Meer over de restauratie en uitbreiding: https://www.koninklijkewoudenberg.nl/projecten/lakenhal/  Bekijk ook de website van Museum De Lakenhal met meer achtergrond over de nieuwbouw en restauratie http://www.lakenhal.nl/nl/verhaal/nieuwbouw

Fotografie: Buro JP