RESTAURATIE VAN START
VILLA CORIOVALLUM HEERLEN

Koninklijke Woudenberg is begonnen met de restauratie van de markante Villa Coriovallum in Heerlen. In de gevel zijn tal van verwijzingen naar het Romeinse verleden opgenomen. Dit komt omdat bij de bouw zijn tal van Romeinse voorwerpen gevonden.

Villa Coriovallum (voorheen Villa Widdershoven) is een bijzondere villa in Heerlen, ontworpen door architect Jacobus Rijns en gebouwd in 1925. Het huis werd gebouwd voor het artsengezin Widdershoven en zij hadden veertien kinderen. Nadat het gezin het huis verlaten had, werd het pand eerst een kantoor en later een appartementencomplex. Opvallend aan dit pand is de asymmetrische indeling van de frontgevel en de torenvormige erker over twee bouwlagen op de linker frontgevel. Bijzonder is ook het decoratieve metselwerk en de fraai gevormde pijlers van de ingangspartijen. Voor die tijd werd er gebruik gemaakt van een modern materiaal: gegoten kunststeen. Rijns stopte de symboliek van de geneeskunst in het pand, zoals een slang, de staf van Hypocrates en een godslamp.

Werkzaamheden die gaan plaats vinden, zijn onder andere glas in lood- restauratie, dak-, beton- en stucwerkreparaties.  Daarnaast worden de gevel- en voegwerk gerestaureerd en het wordt geschilderd.