TORENTJE STADHUIS BRIELLE
WEER OP ZIJN PLEK

Afgelopen week is het torentje van het Stadhuis in Brielle weer op zijn plek gezet. Een zware kraan hees het vier ton wegende torentje terug boven op het oude Stadhuis aan de Markt. Gedurende de afwezigheid van het torentje zijn de hoekstijlen compleet vernieuwd waardoor de toren de komende jaren weer is behouden voor verval.

“We moesten eventjes de buien en de wind afwachten en uiteindelijk ging het allemaal heel goed en staat de toren weer stevig op zijn plek”, vertelt Stefan van der Waal, medewerker gebouwbeheer van de gemeente Brielle. “Op de hoekstijlen zitten doken die in het torentje grijpen, waardoor de spits gelijk stevig op zijn plaats staat. Dat ging allemaal heel voortvarend.”

Foto: Goedemorgen Brielle

Eigenlijk gaat de hele renovatie vanaf begin af aan voortvarend, stelt Stefan tevreden vast. “Nu moeten we nog enkele spitsbogen aanbrengen en het klokje terughangen en enig timmerwerk verrichten. Een en ander is vooral afhankelijk van het weer, zeker het schilderwerk. We hopen medio maart klaar te zijn.”

Foto: Goedemorgen Brielle