RESTAURATIE KERKTOREN
OUDERKERK A/D IJSSEL

De kerktoren van de Dorpskerk in Ouderkerk aan den IJssel staat momenteel in de steigers. Koninklijke Woudenberg zorgt voor herstelwerkzaamheden aan het voegwerk, metselwerk, kozijnen, luiken en dakbedekking.

Het koor van de Dorpskerk stamt uit 1430, daarna volgde het schip en ten slotte de toren. Tussen 1793 en 1799 werd de kerk “hersteld”, er zijn toen veel historische zaken verloren gegaan. Zo werden er diverse wapenborden verkocht als oud hout. Bert Woudenberg is als projectleider van Koninklijke Woudenberg betrokken bij de restauratiewerkzaamheden aan de kerktoren. Bert: ‘Koninklijke Woudenberg is al sinds 1799 gespecialiseerd in restauratiewerkzaamheden. In al ons werk streven we na om de historie van het gebouw in leven te houden. Zo ook bij deze historische kerk in Ouderkerk a/d IJssel.’

Tijdens de werkzaamheden blijft de entree van de kerktoren toegankelijk, het klokkenspel en uurwerk staan tijdens de werkzaamheden stil. Naar verwachting worden de werkzaamheden begin december afgerond.