OPLEVERING
SLOT LOEVESTEIN

Slot Loevestein is weer toegankelijk voor bezoekers. Nadat Koninklijke Woudenberg eind oktober was begonnen met de restauratiewerkzaamheden aan de achterkant van het kasteel is het gebouw op woensdag 3 juni opgeleverd.

Projectleider Bert Woudenberg is trots op het eindresultaat van de werkzaamheden. “Nadat we in 2016 aan de voorkant de gevels van de hoofdentree hebben mogen restaureren hebben we ons in juli ingeschreven voor de restauratiewerkzaamheden aan de achterkant van het kasteel. In de afgelopen maanden hebben onze vakmensen  het metselwerk en voegwerk aan de achterzijde van het kasteel hersteld. Daarnaast zijn de houten kozijnen, luiken en het glas in lood grondig nagelopen. Tot slot zijn de daken van de twee torens voorzien van nieuw lei- en loodwerk.”

Directeur Ed Dumrese liet aan destadgorinchem.nl weten dat de medewerkers van Loevestein zich met veel zin hebben voorbereid op de heropening van het kasteel. ,,Na twee maanden stilte in de vesting kunnen we niet wachten om bezoekers door de toegangspoort te zien komen, maar het belangrijkste is dat dit bezoek aangenaam én veilig is en bij de bezoekers een positief gevoel achterlaat.”

,,Een bezoek aan Loevestein wordt wel anders dan je gewend was,” aldus Dumrese. ,,Op dit moment werken we aan verschillende maatregelen die voldoen aan het protocol van de Nederlandse Museumvereniging en het RIVM om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Spontaan Loevestein bezoeken zit er daarom voorlopig niet in. Er is alleen toegang mogelijk met een online betaald entreebewijs en een gereserveerd tijdsblok ticket.”

Tickets voor Slot Loevestein zijn te reserveren via slotloevestein.nl/tickets/.