KONINKLIJKE WOUDENBERG WINT AANBESTEDING
HUIS VAN DE STAD RIJSWIJK

Het voormalige stadhuis van Rijswijk is in de jaren 60 van de vorige eeuw gebouwd. Inmiddels is het pand toe aan een grootschalige renovatie. In mei van dit jaar stemde de gemeenteraad in met het opstarten van een niet openbare Europese aanbestedingsprocedure voor de werkzaamheden in de eerste fase. Vandaag werd definitief bekend dat Koninklijke Woudenberg de aanbesteding gegund heeft gekregen.

De aanbestedingsprocedure werd opgesplitst in twee delen, een bouwkundig en installatietechnisch deel. Middels een voorselectie werden aannemers uitgenodigd om een aanbieding te doen. Via een zorgvuldige selectieprocedure kwam de aanbestedingscommissie met een zogenaamd gunningsadvies waarin zij de voorkeur uitspraken voor twee aannemers. Koninklijke Woudenberg zal het bouwkundig deel uitvoeren, de installatietechnische werkzaamheden zijn gegund aan HOMIJ.

Huis van de Stad

Na ruim 15 jaar leeg te hebben gestaan krijgt het voormalig stadhuis aan de Generaal Spoorlaan in Rijswijk weer een toekomst als het Huis van de Stad. Om te voldoen aan de hedendaagse wensen moet het gebouw grondig worden gerenoveerd. Het Huis van de Stad moet een gebouw worden met een transparante en open uitstraling, in het ontwerp verandert de binnentuin in een atrium. Dit atrium wordt het hart van het gebouw, een ontmoetingsruimte die alle activiteiten in het gebouw met elkaar verbindt.

Het huis van de Stad moet een plaats worden waar inwoners van Rijswijk zich veilig, thuis en welkom voelen. In het ontwerp is veel aandacht voor gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Door het gebouw slim in te richten is er naast de gehele gemeentelijke organisatie, ook nog ruimte voor maatschappelijke instellingen.

Naar verwachting wordt er in het eerste kwartaal van 2020 gestart met de werkzaamheden.