KONINKLIJKE WOUDENBERG
RESTAUREERT VILLA KANJEL

Villa Kanjel. Eén van Maastrichts bekendste en langst leegstaande landgoederen heeft een nieuwe bestemming. Villa Kanjel, voorheen Petite Suisse en Dokter Poelsoord, wordt een hotel met gezins- en familiekamers. Koninklijke Woudenberg zal de volledige restauratie en verbouwing van dit traject uitvoeren.

Het monumentale landgoed was in bezit van de gemeente Maastricht, welke het had overgenomen van zorggroep Mondriaan. Middels een tenderprocedure is het landgoed verkocht aan ondernemersechtpaar Gerard en Daniëlle van Rijn. Het gezin van Rijn gaat zelf in het koetshuis wonen. Naast het koetshuis komt een kas, welke er volgens oude tekeningen en afbeeldingen waarschijnlijk vroeger ook heeft gestaan. In deze kas komt de keuken van buitenbistro The Green House. Het terrein zal ook ingericht worden met een terras, speeltuin, trapveldje en hondenlosloopveld.

Foto van het koetshuis met rechts de oude tuinkas

Met de herinrichting van het terrein voldoet het plan aan de wens van de gemeente Maastricht en het buitengoed Geul & Maas, dat de landgoederen zoveel mogelijk een publieke functie moeten krijgen. Ook in het hoofdgebouw van Villa Kanjel komt een restaurant voor gasten van het hotel en overig publiek.

Ecologisch duurzaam

Behalve de restauratie en verbouwing zal Villa Kanjel ook verduurzaamd worden. “De dakconstructies worden geïsoleerd, raamvleugels worden kierdicht gemaakt, we maken gebruik van isolatie monumentenglas en er komt een geheel nieuwe duurzame CV-installatie in”, aldus Francis Delissen (Bedrijfsleider Koninklijke Woudenberg in Maastricht). De monumentale waarde van het landgoed staat bij alle werkzaamheden centraal.

Delissen: “Met behulp van bouwpartners is het bouwteamtraject eind 2018 opgestart. Nu de vergunningprocedure loopt verwachten we dat de werkzaamheden medio 2019 starten met de restauratie van het koetshuis”. Er wordt naar gestreefd om de buitenbistro al in de loop van de zomer te kunnen openen. Het familiehotel, dat de naam Villa Kanjel zal behouden, opent naar verwachting begin 2020 de deuren voor haar gasten.

Bron foto: http://bit.ly/2WkNVXI