KONINKLIJKE WOUDENBERG
OPENT VESTIGING MAASTRICHT

Koninklijke Woudenberg opent nieuwe vestiging in Maastricht. Met de nieuwe vestiging wil het bedrijf samen met haar opdrachtgevers en partners meebouwen aan het behoud en de belevingswaarde van het Limburgse cultureel erfgoed. De restauratie van het stadhuis in Maastricht is daar een mooi voorbeeld van.

Op 16 november opende wethouder Van Grootheest van Maastricht samen met directeur Louis Camps de nieuwe vestiging van Koninklijke Woudenberg in Maastricht. Het bedrijf is toonaangevend in restauratie en herbestemmingen van monumentale gebouwen in Nederland. Met de opening van de nieuwe vestiging in Maastricht wil het bedrijf samen met haar opdrachtgevers en partners meebouwen aan het behoud en de belevingswaarde van het Limburgse cultureel erfgoed. De restauratie van het stadhuis in Maastricht is daar een zichtbaar voorbeeld van.

Ambacht dat volgende generaties inspireert
Tijdens de feestelijke opening van de vestiging in het monumentale pand aan de Louis Loyenstraat in Maastricht, lieten ambachtslieden van het bedrijf zien waarom zij passievol met restauratiewerk bezig zijn. “Deze passie voor het ambacht is belangrijk voor de belevingswaarde van ons cultureel erfgoed en het behoud ervan voor volgende generaties. Inwoners, opdrachtgevers en overheid zijn blij met de kwaliteit van het werk dat we leveren in deze monumentenstad en de regio Limburg. Daarnaast bieden we jonge mensen die het ambacht willen leren, een kans hierin opgeleid te worden door mee te bouwen aan prachtige werken,” aldus Camps. Het bedrijf is één van de weinige Erkende Restauratie Bedrijven (ERB) dat zich in het zuiden van ons land bevindt.

Restauratie stadhuis van Maastricht
Voorafgaand aan de officiële opening van de vestiging namen de genodigden een kijkje in het Stadhuis van Maastricht. Koninklijke Woudenberg is sinds enkele maanden bezig met de restauratie van dit top 100 monument in Nederland. Wethouder Van Grootheest: “Maastricht is de tweede monumentenstad van Nederland met veel cultureel erfgoed. We zijn dan ook zeer verheugd dat een erkend restauratie bedrijf zich vestigt in onze stad. Wij hopen dat vele panden weer in ere hersteld worden.” De gemeente heeft daarmee gekozen voor een kundige, hoogwaardige aanpak van een aannemer die meedenkt in oplossingen en de omwonenden daarin betrekt.

Over Koninklijke Woudenberg
Koninklijke Woudenberg is een Erkend Restauratie Bouwbedrijf (ERB) en aangesloten bij de Vakgroep Restauratie. Als partner voor opdrachtgevers en ontwerpers spelen zij een rol in het behoud, restauratie en de ontwikkeling van het cultureel erfgoed. De kwaliteit van de restauratie- en renovatiewerkzaamheden blijft gewaarborgd door hun goed opgeleide specialistische vakmensen. Koninklijke Woudenberg is onderdeel van Janssen de Jong Groep.