KONINKLIJKE WOUDENBERG
DRAAGT HISTORISCHE VONDSTEN OVER AAN STADSBESTUUR MAASTRICHT

Tijdens de restauratie van het stadhuis Maastricht heeft Koninklijke Woudenberg unieke museumstukken gevonden en overgedragen aan de gemeente. 

Een historisch moment gisteren in het stadhuis van Maastricht. Het bouwteam van Koninklijke Woudenberg overhandigt onder toeziend oog van de stadshistoricus, twee museumstukken aan het stadsbestuur van de Gemeente Maastricht. De historische vondst werd aangetroffen tijdens de restauratie van de vloer in het stadhuis. Wethouder Aarts nam een rekening uit 1799 en een achtergelaten flessenpost met een foto van het college B&W net na de tweede wereldoorlog in ontvangst.

Bijzondere historische vondsten

De vondsten zijn bijzonder omdat ze geheel onverwachts tijdens de restauratie van de vloer naar voren zijn gekomen. De flessenpost met de foto is bewust bij een eerdere restauratie net na de tweede wereldoorlog neergelegd. Fotograaf Frans Lahaye heeft het toenmalige stadsbestuur op de gevoelige plaat gelegd en deze is als een soort handtekening tijdens een eerdere restauratie of onderhoudsklus achtergelaten. Als reactie daarop heeft burgemeester Penn-te Strake een nieuw document geschreven dat samen met een usb-stick in een fles in de vloer wordt teruggelegd, bedoeld als flessenpost voor later.

Restauratie stadhuis van Maastricht

De restauratie van het stadhuis in Maastricht loopt geheel volgens planning. Het gebouw staat in de top 100 van monumenten in Nederland. Het pand wordt in ere hersteld en er worden hedendaagse technieken met duurzame oplossingen toegepast om het cultureel erfgoed toekomstbestendig te maken voor volgende generaties. De oplevering vindt in maart 2017 plaats.

Over Koninklijke Woudenberg

Koninklijke Woudenberg is een Erkend Restauratie Bouwbedrijf (ERB) en aangesloten bij de Vakgroep Restauratie. Als partner voor opdrachtgevers en ontwerpers spelen zij een rol in het behoud, restauratie en de ontwikkeling van het cultureel erfgoed. De kwaliteit van de restauratie- en renovatiewerkzaamheden blijft gewaarborgd door hun goed opgeleide specialistische vakmensen.