START RESTAURATIE
KONINKLIJKE ACADEMIE BEELDENDE KUNST

Koninklijke Woudenberg restaureerde in het voorjaar al de glaskappen van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Recentelijk is ons ook de restauratie gegund van de rest van het pand.

De restauratie van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag is een grootschalige restauratie die in etappes uitgevoerd wordt en uiteindelijk in mei 2020 klaar moet zijn. Waren we in het voorjaar, in samenwerking met Van der Vegt, bezig met de glaskappen, nu is de rest van het pand aan de beurt.

Op de binnenplaats worden de vensters gerestaureerd; alle gevels worden gecontroleerd op betonrot, waar nodig doen we betonherstel en herstel van het voeg- en metselwerk.

Ook gaan we met het interieur aan de gang. In totaal moet er 1,5 kilometer aan tegelwerk vervangen worden. Dit is een hele uitdaging, omdat het gaat om 40 verschillende type tegels. Verschillende daarvan zijn niet meer leverbaar en moeten speciaal hiervoor gemaakt worden. Als het klaar is, zijn er zo’n 8000 tegels bijgemaakt en ingezet.

Tot slot wordt bij de ingang de natuurstenenvloer herstelt. Het mortel onder de vloer is ‘op’. De stenen gaan er uit en moeten uiteindelijk precies op dezelfde plek op dezelfde manier komen te liggen. Dit in verband met de slijtageplekken die op de tegels te zien zijn en er zichtbaar in blijven zitten.

Dit pand is een samenwerking tussen drie bedrijven: Koninklijke Woudenberg, Meesters In en Van der Vegt.