RESTAURATIE FONTEINEN ROME
HERSTELT NAAST CULTUREEL ERFGOED OOK VERTROUWEN

De restauratie van 2 beminde fonteinen in Rome heeft veel media-aandacht gekregen. Bekijk film over de voortgang intussen aan de fontein nu hier in Nederland.

RESTAURATIE FONTEINEN ROME HERSTELT NAAST CULTUREEL ERFGOED OOK VERTROUWEN

“De belevingswaarde van het cultureel erfgoed gaat over landsgrenzen heen.”Het herstel van twee fonteinen in Rome door Koninklijke Woudenberg, Meesters In en Janssen de Jong-groep wordt ervaren als een geste naar de stad Rome en het herstel van vertrouwen. De Telegraaf kopte op 15 juni: ‘Ereschuld supporters ingelost’, het AD op 7 juni ‘Prego, Rome, en sorry …’ en het werk van de Nederlandse vakmensen was te zien op SBS6 Hart van Nederland en Nu.nl.

De eerste fontein is inmiddels geïnaugureerd en teruggegeven aan de Nederlanders in Rome: De Fontana delle Api (Bijenfontein) van Bernini uit 1644.

Nederlandse ambassadeur in Italië, Joep Wijnands spreekt over het “Herstel van een vervelende gebeurtenis met een mooi gebaar aan Rome. Ik ben blij en trots!”

Angela Mannaerts, voorzitter van de vereniging Salviamo la Barcaccia: “De samenwerking met jullie bedrijven geeft veel voldoening. Janssen de Jong groep, Koninklijke Woudenberg en Meesters In zijn een groot voorbeeld voor veel bedrijven. Nu op naar de volgende mijlpaal: de inauguratie van de fontein in de tuinen van Viale Tiziano!

Aan de Viale Tiziano fontein wordt nog druk gewerkt door Meesters In het Nederlandse Ameide. Bekijk hier het filmpje met de voortgang!