Kennismaken met Bedrijfsleider Francis

Naam:                Francis Delissen
Vestiging:         Koninklijke Woudenberg Maastricht
Functie:             Bedrijfsleider

Wat is jouw favoriete restauratieproject waar je bij betrokken was?
“Dat zijn er velen, maar om er eentje uit te pikken: de restauratie van de toren van de St. Petruskerk te Sittard. Vanaf kind komt ik al in Sittard. Om door restauratie dan deel uit te mogen maken van de geschiedenis van deze hoogste kerktoren van Limburg, waar ook nog bouwmeester Pierre Cuypers zijn inbreng in heeft gehad, was wel een bucketlist item.”

Wat is de grootste uitdaging die je bent tegengekomen in je werk en hoe heb je deze overwonnen?
“Doordat ik vanaf mijn geboorte maar drie vingers aan elke hand heb, ben ik door  mensen, maar ook door bedrijven als ‘afgedaan’ bestempeld. Daardoor heb ik mij tijdens de eerste jaren van mijn werkbare carrière altijd eerst moeten bewijzen. Dat heeft mij sterker gemaakt en gebracht waar ik nu ben.”

Welke vaardigheid zou je graag nog willen ontwikkelen?
“Vloggen over de mooie projecten die we met z’n allen maken. Hoe maak je een vlog flitsend en interessant voor de ‘dreuzels’ die niet in de monumentale wereld vertoeven.”

Als je een dag vrij hebt, wat doe je dan het liefst?
“Tot rust komen na de nooit ophoudende huiselijke klusjes door middel van wandelen en fietsen.”

 

“Om door restauratie deel uit te maken van de geschiedenis van de St. Petruskerk was wel een bucketlist item.

 

Als je één superkracht zou kunnen hebben, welke zou dat dan zijn en waarom?
“Lekker cliché: wereldvrede herstellen en de nodige acties doen om het milieu en het klimaat snel te laten herstellen.”

Wat is jouw favoriete gereedschap om mee te werken en waarom?
“Timmermans gereedschap: mijn vader was timmerman met een eigen werkplaats en daar heb ik gezien wat je met goed gereedschap en vakkennis voor een mooie producten kunt maken.”

Wat was de meest onveilige situatie waarin je terecht bent gekomen en hoe heb je toen gehandeld?
“Dat was toch echt op een grote vee boerderij tijdens mijn backpackersjaar in Australië. Ik had de verantwoording om elke morgen 20 stieren van ca. 500-600 kg zwaar te voeren. Als die op je af komen moet je niet in de weg lopen. Ik bevond me opeens tussen deze beesten en voor hun ben ik maar een lastige vlieg. Met gevaar voor eigen leven heb ik ze zo goed als mogelijk weggeduwd en ben ik letterlijk door het voer in de voerbak gevlucht om niet geplet te worden…. Dat heeft mij geleerd om de (dieren)wereld niet te onderschatten wat gevaar betreft; Iets wat leuk of lief uitziet kan potentieel gevaarlijk of zelfs dodelijk zijn.”

Pas jij duurzaamheid toe in je leven en hoe?
“Ik heb al tien jaar zonnepanelen, zet de verwarming soms belachelijk laag en rijd momenteel in een elektrische auto. Kapotte spullen haal ik het liefst uit elkaar om ze te repareren in plaats van weg te gooien. Daarnaast kan ik slecht tegen voedselverspilling. Mensen die van alles opscheppen en het vervolgens laten liggen.”

Als jij directeur was, wat zou jij dan veranderen?
“De collega’s in Ameide Limburgs leren… Het is een kwestie van geduld!”

Vacature Stagiair HR

Stagiair HR

Ben jij op zoek naar een uitdagende en leerzame stage voor tijdens je HBO HRM studie? Wij hebben een mooie opdracht voor jou beschikbaar!

 • OpleidingMBO/HBO en bouwkundige opleiding
 • LocatieAmeide (provincie Utrecht)
 • Uren40 uur per week
Bekijk vacature

Vacature Stagiair Marketingcommunicatie

Stagiair Marketing & Communicatie

Slot Loevestein, Paleis Het Loo en Kasteel Muiderslot: prachtige restauratie projecten waar onze vaklieden met trots aan hebben gewerkt. Ook vandaag de dag werken we aan bijzondere restauratie en renovatie projecten binnen Nederland. Help jij ons om Koninklijke Woudenberg nog beter op de kaart te zetten?

 • OpleidingMBO/HBO en bouwkundige opleiding
 • LocatieAmeide (provincie Utrecht)
 • Uren40 uur per week
Bekijk vacature

Vacature Uitvoerder restauratie

Uitvoerder restauratie

Slot Loevestein, Paleis Het Loo en Kasteel Muiderslot: prachtige restauratie projecten waar onze vaklieden met trots aan hebben gewerkt. Ook vandaag de dag werken we aan bijzondere restauraties en renovaties. Zorg jij voor een vlekkeloze uitvoering van onze projecten?

 • OpleidingHBO werk- en denkniveau
 • LocatieAmeide
 • Uren40 uur
Bekijk vacature

Vacature Junior Werkvoorbereider

Junior Werkvoorbereider

Ben je op zoek naar een dynamische start van je carrière in de bouwsector? Dan is dit je kans! Wij zijn een gespecialiseerde aannemer in de restauratie en renovatie die op zoek is naar een enthousiaste Junior Werkvoorbereider om ons team te versterken.

 • OpleidingHBO werk- en denkniveau
 • LocatieAmeide
 • Uren40 uur
Bekijk vacature

Vacature Senior Werkvoorbereider

Senior Werkvoorbereider

Ben jij een ervaren werkvoorbereider die op zoek is naar nieuwe uitdagingen en de kans om mee te werken aan inspirerende projecten zoals The Bank in Amsterdam en de Koninklijke Schouwburg in Den Haag? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

 • OpleidingHBO werk- en denkniveau
 • LocatieAmeide
 • Uren40 uur
Bekijk vacature

VACATURE Timmerman

Timmerman Maastricht

Timmer jij straks mee aan de mooiste gebouwen van Limburg? Onze vestiging in Maastricht is op zoek naar een fulltime zelfstandig Restauratie Timmerman. Zorg jij ervoor dat we de historie in Nederland levend houden?

 • OpleidingMBO/HBO en bouwkundige opleiding
 • LocatieAmeide (provincie Utrecht)
 • Uren40 uur per week
Bekijk vacature

VACATURE Restauratie Metselaar

Restauratie Metselaar

Restaureer jij straks muren van de mooiste gebouwen in Limburg? Onze vestiging in Maastricht is ter uitbreiding van ons team op zoek naar een fulltime Allround Restauratie Metselaar met restauratiekennis.

 • OpleidingMBO/HBO en bouwkundige opleiding
 • LocatieAmeide (provincie Utrecht)
 • Uren40 uur per week
Bekijk vacature

Vacature TIMMERMAN

Timmerman

Als timmerman werk je, onder supervisie van een uitvoerder of voorman, samen met collega medewerkers aan het aan jou toegewezen project.

 • OpleidingMBO werk- en denkniveau
 • LocatieAmeide & Maastricht
 • Uren40
Bekijk vacature