Valentina Alvarez, Energie adviseur "Ik beschouw elk gebouw als een puzzel"

Een bouwkundige achtergrond en grote affiniteit met duurzaamheid en monumentaal vastgoed komen mooi bijeen in de functie als Energie adviseur in ons DuMo team. Een casus wordt zowel bouwkundig als installatie technisch aangepakt om de duurzaamheidsvraagstukken op te lossen.

Eind juni ben ik gestart als DuMo Adviseur waarbij ik de eerste fase: het DuMo advies, samen met mijn collega Miranda Dunnink volledig opzet. Na het verwerken van een advies aanvraag gaan wij op pad, het locatie bezoek. Tijdens het locatie bezoek proberen wij een volledig beeld te krijgen van het desbetreffende gebouw, op zowel bouwkundig als installatie technisch niveau. Tijdens dit bezoek worden ook de specifieke vragen en wensen van de opdrachtgever duidelijk.

Het opstellen van het adviesrapport gaat van klein naar groot. Kleine aanpassingen zijn de start voor het verminderen van de energievraag en het eindigt met de grootste stap het volledig zelfvoorzienend zijn in de energiebehoefte. Hieruit wordt een advies opgesteld wat aansluit bij het duurzaamheidsvraagstuk, het behoud van de monumentale waarden, wensen en budget van opdrachtgever. In het advies wordt dan ook duidelijk wat de impact van de verduurzamingsstappen zijn en de investeringen met terugverdientijden zijn. Als Koninklijke Woudenberg is het dan ook onze kracht dat wij deze stappen ook kunnen uitvoeren.

“Ons doel is om heel monumentaal Nederland te verduurzamen en te restaureren, juist voor de dag van morgen.”

Wat dit werk, naar mijn mening, zo leuk en vooral uniek maakt zijn de constante ontwikkelingen binnen de duurzaamheidssector en de unieke en prachtige panden waar wij aan mogen werken. Ik beschouw elk gebouw als een puzzel die je, in de adviesfase, fictief volledig uit elkaar haalt en weer in elkaar zet met als doel een geoptimaliseerde samenstelling. Met het DuMo team en natuurlijk Koninklijke Woudenberg is het dan ook ons doel om heel monumentaal Nederland te verduurzamen en te restaureren, niet alleen voor de dag van vandaag maar juist voor de dag van morgen.

VACATURE Veiligheidscoördinator

Veiligheidscoördinator

Veiligheid. Eén van de belangrijkste pijlers binnen Koninklijke Woudenberg. Al onze collega’s willen ’s avonds veilig thuis komen na een dag werken. Dit begint bij onszelf, een veilige bouwplaats, duidelijke regels en een coördinator die zorgt dat Veiligheid elke dag onder de aandacht blijft onder alle collega’s.

  • OpleidingMBO/HBO en bouwkundige opleiding
  • LocatieAmeide (provincie Utrecht)
  • Uren40 uur per week
Bekijk vacature

Vacature TIMMERMAN

Timmerman

Als timmerman werk je, onder supervisie van een uitvoerder of voorman, samen met collega medewerkers aan het aan jou toegewezen project.

  • OpleidingMBO werk- en denkniveau
  • LocatieAmeide & Maastricht
  • Uren40
Bekijk vacature

Vacature WERKVOORBEREIDER

Werkvoorbereider

Wil jij ook deel uitmaken van een gepassioneerd team? Onze vestiging in Ameide (provincie Utrecht) is op zoek naar een fulltime werkvoorbereider.

  • OpleidingHBO werk- en denkniveau
  • LocatieAmeide
  • Uren40 uur
Bekijk vacature