STEDIN
UTRECHT

Het hoofdkantoor van energiemaatschappij Stedin in Utrecht was sterk verouderd (1984), had een slecht werkklimaat en was te groot in omvang. Het innovatieve bouwbedrijf Janssen de Jong Bouw kreeg de gunning voor het renoveren van het gebouw van Stedin. Janssen de Jong Bouw zocht hierbij samenwerking met zusterbedrijf Koninklijke Woudenberg om samen het kantoor weer up-to-date te krijgen.

Stedin is als regionale Nederlandse netbeheerder verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit en gas naar circa 2 miljoen huishoudens en industriële klanten. Het kantoor in Utrecht werd zoveel mogelijk duurzaam gerenoveerd.

Janssen de Jong Bouw schakelde als hoofdaannemer zusterbedrijf Koninklijke Woudenberg in om als Erkend Restauratiebedrijf de expertise, kennis en kunde in te zetten van het integreren van duurzame oplossingen in het bestaande gebouw en omgeving. Daarbij stonden de klantwensen en de mogelijkheden centraal en werd alles zorgvuldig ingemeten en doorgerekend. Het pand werd digitaal ingemeten en is in BIM uitgewerkt.Het bestaande gebouw werd tot het betoncasco gesloopt en de oppervlakte van het kantoor met 7.000m2 verkleind. Daarbij kreeg het totale pand een frisse uitstraling met veel licht en een nieuwe gevel.

ZO VEEL MOGELIJK AANTOONBAAR DUURZAAM GEBOUWD

Alle E- en W- installaties zijn volledig vernieuwd, waarbij voor verwarming en koeling gebruik is gemaakt van hybride klimaatplafonds met betonkernactivering. Dit is gecombineerd met duurzame keuzes waaronder LED- verlichting. Dit leidde er toe dat het pand is opgeleverd met een energielabel A++

De oplevering van dit Stedinpand in Utrecht is een mooie mix in de samenwerking met partners, belegger, aannemers, verkoper en huurder waarbij wensen en belangen samen gekomen zijn.