Paleis Het Loo
Apeldoorn

Paleis Het Loo Apeldoorn

Op woensdag 13 december 2017 heeft Koninklijke Woudenberg het contract getekend met Paleis Het Loo. Koninklijke Woudenberg zal de restauratie en astbestsanering van het Paleis gaan verzorgen. Het team van Woudenberg is trots op deze gunning en het in haar gestelde vertrouwen!

Wat Koninklijke Woudenberg bindt met Paleis Het Loo: vakmanschap, toonaangevende technische oplossingen voor de opdrachtgever en ruime ervaring, kennis en kunde sinds 1799.

De komende jaren werkt Paleis Het Loo aan een grootscheepse restauratie, renovatie en uitbreiding. Ruim 30 jaar na de openstelling van Paleis Het Loo als museum is groot onderhoud noodzakelijk. Het groot onderhoud betreft vervanging van technische installaties, klimaatinstallaties en asbestsanering. Tegelijk met deze intensieve restauratie en renovatie vindt een ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo plaats. Met een uitbreiding komt er meer ruimte voor wisseltentoonstellingen en publieksfaciliteiten en kan de omvangrijke collectie beter worden gepresenteerd aan de museumbezoekers.

Bron: tekst en film Paleis Het Loo

Museum Paleis Het Loo behoort tot de meest populaire musea van Nederland. Door veranderende behoeften en wensen en noodzakelijk onderhoud is het tijd voor vernieuwing, verbouwing en verbetering! Vanaf 8 januari 2018 wordt Paleis Het Loo intensief gerenoveerd vanwege noodzakelijk onderhoud. Tegelijkertijd wordt deze kans benut om bezoekersfaciliteiten te verbeteren en uit te breiden.

"IN 2021 IS HET VERNIEUWDE, VERBOUWDE EN VERBETERDE PALEIS KLAAR"

“We willen onze bezoekers raken met verhalen over het paleis en zijn bewoners. Door het heden en verleden op een verrassende wijze te verbinden, willen we bezoekers een onvergetelijke dag op Paleis Het Loo bezorgen.” – Visie Paleis Het Loo

Een visie die naadloos aansluit op de missie van Koninklijke Woudenberg waarin iedereen moet kunnen blijven genieten van ons cultureel erfgoed: verleden, nu en in de toekomst. Koninklijke Woudenberg houdt historie levend.

In 2021 is het vernieuwde, verbouwde en verbeterde paleis klaar. De bezoeker wacht een warm welkom in een vorstelijke entree. Het Huis van Oranje en het Juniorpaleis bieden aansprekende presentaties, de paleisvertrekken zijn volledig heringericht en in de ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen is de eerste grote expositie te zien. De tuinen, stallen en het paleis vormen opnieuw een prachtig en logisch geheel. Museum Paleis Het Loo is klaar voor de toekomst.

Meer informatie over de restauratie is te lezen op de website van Paleis Het Loo.