DESTILLEERDERIJ DE KUYPER
SCHIEDAM

Het oude verhaal met een nieuw verhaal gecombineerd.

Omvorming van een monumentaal kantoorpand naar het uithangbord van De Kuyper. Geheel passend binnen haar karakter: klanten gastvrij ontvangen en medewerkers als kunstenaars aan de slag in heringerichte werkruimtes en cocktailbar.

Beelden zeggen meestal meer dan woorden. Dat geldt ook voor het resultaat van de verbouwing en herinrichting van het monumentale kantoorpand van de distilleerderij.   Koninklijke Woudenberg doorzag de wens van de opdrachtgever om zowel klanten en de eigen collega’s een gastvrij gevoel te geven. Een gevoel waarbij het karakter en historie van De Kuyper in het verbouwde monument met het oog op de toekomst is gebleven. Het gevoel waarin de creativiteit zichtbaar en herkenbaar is en waar nieuwe dranken worden ontwikkeld. Het oude verhaal in een nieuw verhaal combineren, met dezelfde passie van het vak als vroeger. Dat geldt voor de vakmensen van Koninklijke De Kuyper, maar zeker ook voor de ambachtslieden van Koninklijke Woudenberg.

“Klanten worden gastvrij ontvangen in een prachtig heringerichte oud monumentale complex en medewerkers kunnen de kunst in het vervaardigen van de drankjes ontwikkelen in heringerichte werkruimtes en een spectaculaire cocktailbar.”

Een voorproefje van de verbouwing en herinrichting van het monumentale pand van distilleerderij De Kuyper aan de Buitenhavenweg in Schiedam. Koninklijke Woudenberg neemt u even mee in de nieuwe gerealiseerde herbestemming: klanten en medewerkers komen binnen via monumentale deuren, betreden de entreehal die als buitenruimte is afgewerkt. De ontvangstruimte is sfeervol, gastvrij. Welkom!

De route wordt vervolgd langs een dertig meter lange expomeubel. In de gesloten wand bieden kijkkasten een blik op de karakteristieke delen van het monumentale kantoorgebouw. Nieuwe werkplekken zijn zo ingericht dat ze deel uitmaken van het expomeubel. De route leidt verder door de oude distilleerderij. Koperen ketels, houten vaten: u proeft de sfeer van historie en vakmanschap. Dan de Future Spiritsbar. De cocktailbar met verschillende werkstations is spectaculair. Met meerdere lichtbronnen kan de bar in kleur en sfeer veranderen; de juiste sfeer kunnen bepalen op het juiste moment: voor een creatief idee of voor een gastvrij ontvangst van klanten. De plek waar nieuwe verhalen ontstaan.